Afla care este pH-ul tau și alege CEL MAI BUNĂ GEL INTIM PENTRU TINE - DermoXEN

Afla care este pH-ul tau și alege CEL MAI BUN GEL INTIM PENTRU TINE

Este important ca o femeie să urmeze reguli simple pentru o igienă intimă adecvată, în funcție de nevoile diferite care o caracterizează in toate fazele vieții ei: copilăria, vârsta fertilă, sarcina și menopauza.

În special, corpul nostru este o mașină perfectă în care, în general, totul funcționează în mod regulat, datorită apărării sale naturale. Cu toate acestea, este fiziologic faptul că factorii exogeni altereaza acest echilibru și, în consecință, nevoile corpului nostru se schimbă.

Într-o femeie, aceste schimbări au loc în diferitele momente ale ciclului său de viață. Prin urmare, este necesar să știm mai întâi cum se schimbă nevoile corpului în timpul vieții femeii și să i se acorde atenția pe care o merită în fiecare zi.

Știai că pH-ul vaginal se schimbă în funcție de perioada vieții tale?


Care este cel mai potrivit detergent intim pentru tine?

O igienă intimă adecvată este principalul aliat al bunăstării zilnice și începe în mod necesar cu alegerea celui mai bun agent de curatare pentru zona intimă. Într-adevăr, este o regulă bună să alegeți un detergent intim specific, diferit de produsele pe care le utilizați pentru curățarea corpului, deoarece zona genitală are un pH diferit față de celelalte părți ale corpului.

Un produs bun pentru igiena intimă trebuie să aibă patru caracteristici de bază:

1. Trebuie să respecte ecosistemul vaginal.

La femei, ecosistemul vaginal este protejat în mod natural de bacilii lui Döderlein, o familie de bacterii "prietenoase" care trăiesc în vagin și produc acid lactic, o substanță care creează un mediu ostil pentru atacul bacteriilor dăunătoare. În acest proces, rolul estrogenului este fundamental. Stimulează producerea de glicogen, utilizat de bacili Döderlein pentru a produce acid lactic. Nivelul estrogenului se modifică în funcție de perioada de viață a femeii, de aceea și nivelul acidității mediului vaginal se modifică. Deoarece aciditatea este măsurată prin valorile pH-ului, aceasta înseamnă că o femeie are valori diferite ale pH-ului vaginal în funcție de vârsta ei.

Până la pubertate, cantitatea de estrogeni la fete este slabă, precum și prezența glicogenului. În aceste condiții, bacilii lui Döderlein sunt absenți, iar pH-ul vaginal este destul de neutru. Aceasta înseamnă un risc de infecții pentru fetițele mici, deoarece ecosistemul vaginal nu are o apărare eficientă.
În epoca fertilă, pH-ul vaginal variază între 3,5 și 4,5; acest lucru este posibil datorită producției de acid lactic care menține niveluri de pH stabile ale acidului.

La premenopauză și la femeile menopauzale, estrogenii sunt produși neregulat și încet dispar complet. Prin urmare, pH-ul vaginal este prea asemănător cu cel al fetițelor. În plus față de riscul ridicat de infecții, există evenimente de uscăciune și mâncărime, datorită subțierii epiteliului vaginal și a lubrifierii reduse.

Din aceste motive, gelul dvs. intim trebuie să protejeze ecosistemul vaginal și să-și păstreze aciditatea naturală (pH) în fiecare etapă a vieții. Prin urmare, nu este corect pentru o fetiță să folosească același detergent utilizat de mama ei pentru igiena sa intimă.

2. Nu trebuie să conțină agenți tensioactivi agresivi

In curățarea intimă, funcția acestor compuși este aceea de a prinde impuritățile și rămășițele care vor fi spalate. Cu toate acestea, în cazul în care sunt prea agresivi, agenții tensioactivi pot slăbi bacteriile Lactobacillus, astfel încât acestea nu mai pot păstra nivelul corect de aciditate. Mai mult, ele pot afecta stratul superficial al membranelor mucoase genitale, determinând o pierdere de rezistență a suprafeței și facilitând proliferarea agenților patogeni.

De exemplu, laurii sulfat de sodiu (SLS) și sulfat de lauree de sodiu (SLES) sunt celi mai frecvent utilizati agenți tensioactivi din produsele cosmetice, dar și cei care produc cele mai mari efecte iritante și sensibilizarea a pielii.

3. Trebuie sa nu contina Parabeni si Thiazolinona

Parabenzii și tiazolinonele sunt conservanți sintetici utilizați pe scară largă în cosmetice, deoarece sunt capabili să prevină creșterea microbiană în produsul cosmetic și să permită extinderea duratei de valabilitate. Pe de altă parte, aceste ingrediente pot provoca iritații ale pielii, reacții alergice și alte daune asupra pielii și membranelor mucoase, recunoscute pe larg de literatura științifică internațională.

4. Trebuie să conțină un parfum fără alergen

Prezența substanțelor chimice alergice în parfumurile cleanserurilor, care vin în fiecare zi în contact cu membrana mucoasei genitale, poate provoca reacții enervante cum ar fi mâncărime și arsuri.

Toate produsele de curățare DermoXEN au fost proiectate pentru a respecta pH-ul fiziologic al zonei intime a femeilor în fiecare etapă a vieții lor. Acestea au fost formulate cu agenți tensioactivi naturali, delicati pentru piele și cu un impact ecologic scăzut. În plus, ele nu conțin parabeni și tiazolinone. Aromele tuturor produselor DermoXEN au fost alese pentru a garanta absența alergenilor obișnuiți. Acestea au fost studiate pentru a minimiza riscul de alergii și intoleranțe.