Cercetare - DermoXEN

Teste de siguranta

Un produs cosmetic care vine în contact cu corpul nostru și, în special, cu zonele sale cele mai delicate și intime, trebuie să fie sigur și eficient în primul rând.

Ekuberg Pharma își reînnoiește angajamentul etic față de clienți în fiecare zi, oferind un produs care reflectă în totalitate așteptările lor privind calitatea și siguranța.

Siguranța tuturor produselor DermoXEN este garantată de la alegerea materiilor prime, care trebuie să treacă prin controale stricte de calitate, până la introducerea pe piață a produsului final, care este supus în primul rând testelor de laborator in vitro și studiilor clinice in vivo, sub supravegherea atentă a dermatologilor  și ginecologilor.

Fiecare lot de produse DermoXEN este testat pentru a verifica dacă prezența metalelor grele, cum ar fi nichelul, cromul, mercurul și paladiul, care pot rezulta din procesul de fabricație, este întotdeauna într-o cantitate minimă considerată NON-ALERGENICĂ de către literatura științifică internațională

Produsul cosmetic este adus în contact cu modelul de piele reconstituit in vitro timp de 18 ore. Potențialul de iritare este determinat de evaluarea viabilității celulare (față de controlul pozitiv și negativ) și prin măsurarea eliberării și producerii de mediatori inflamatori, cum ar fi lactatul dehidrogenază, o enzimă citoplasmatică, a cărei eliberare indică o pierdere a integrității membranei celulare și Interleukina 1α, o citokină care joacă un rol-cheie în procesul inflamator.

Un ingredient sau un produs sunt considerate NON-IRITARE în absența citotoxicității și dacă nu există o creștere semnificativă a eliberării pro-inflamatorii de citokine.

După aceste teste, toate produsele DermoXEN au fost clasificate drept NE IRITANTE la nivelul pielii.

Datorită acestui test in vitro, se evaluează potențialul de iritare al produselor de igienă feminină pe un epiteliu vaginal uman reconstruit. Produsul este adus în contact cu epiteliul timp de 18 ore. Timpul de expunere necesar pentru scăderea viabilității țesuturilor la 50% (ET50) este calculat. Producția de lactat dehidrogenază, o enzimă citoplasmatică a cărei eliberare indică o pierdere a integrității membranei celulare, este, de asemenea, evaluată.

După aceste teste, toate produsele DermoXEN au fost clasificate drept NU IRRITANT la nivelul pielii.

Întreaga linie de produse DermoXEN a fost testată in vivo pe 20 de voluntari sănătoși pentru a evalua compatibilitatea cu pielea. Testul dermatologic a fost efectuat printr-un test de plasture ocluziv, aplicat pe pielea spatelui fiecărui voluntar timp de 48 de ore.

Compatibilitatea produsului cu pielea a fost evaluată de un dermatolog la 15 minute și la 24 de ore după îndepărtarea plasturelui. Au fost luați în considerare următorii parametri: eritem și edem.

După acest test, toate produsele DermoXEN au fost clasificate drept NE IRITANTE la nivelul pielii.

Nichelul, cromul, cobaltul, mercurul și paladiul sunt metale grele care pot fi foarte alergenice pentru ființele umane. Le găsim în natură, în multe obiecte metalice, dar și în unii detergenți, în produse cosmetice, coloranți și, în cantități mici, și în alimente.

Pentru a garanta clienților că produsele care intră în contact cu pielea sunt sigure, Ekuberg Pharma efectuează teste specifice fiecărui lot de producție care permit determinarea concentrațiilor de metale grele mai mici de 0,00001%.